Samen met echtgenoot René en hondje Igor, woon ik in het pittoreske Warfhuizen

In 1989 heb ik de opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond. Vanaf die tijd ben ik als diëtist werkzaam geweest, eerst vanuit een eigen praktijk, en daarna o.a. bij Thuiszorg Groningen en een aantal diëtistenpraktijken. Sinds 2018 heb ik weer een eigen praktijk.

Voeding is zeer boeiend, en hoe meer kennis je daarover krijgt, hoe meer je beseft welke goede dingen je daarmee voor je lichaam kunt doen. Het is heel fijn om samen met de cliënt te zoeken naar een advies welke aansluit op gewoontes, voorkeuren. Niet te ingewikkeld, maar heel concreet, hoe (evt. stapsgewijs) veranderingen kunnen worden ingevoerd. Gedrag veranderen is best een uitdaging! Wanneer er lastige situaties zijn, waarin mensen gaan eten, zoals bij emoties, verveling, of het zien van lekker eten, kan ik helpen door handvatten aan te reiken, om beter met deze situaties om te kunnen gaan. Zo kunt u leren gedachten en patronen te veranderen.

In 2013 heb ik de opleiding “Orthomoleculaire Voedingsleer & Therapie” gevolgd. Bij sommige klachten kan ik advies geven op het gebied van supplementen.

Ik heb als specialisatie maag- en darmklachten. Via een stappenplan kunnen we de buik tot rust brengen, de vertering verbeteren, indien nodig ontlastingsonderzoek laten uitvoeren, en waar het kan de oorzaak aanpakken.

Ik sta als diëtist geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten